Eftermiddagen och kvällen

Även idag hade jag och Linda en finfin ridtur tillsammans! Vi var ute en timme ungefär och hästarna var så duktiga så. Jag och Linda fnissade dock lite åt att hästarna aldrig kan hålla samma tempo i skritten när vi rider på långa tyglar. I början är ju Alice rätt långsam, hon har bit startsträcka innan hon kommer igång. Kaprifol däremot älgar gärna på ordentligt och lämnar gladeligen Alice långt bakom sig. När vi ridit 1/3 ungefär har Alice blivit varm i kroppen och traskar på fint, men vid det här laget har Kaprifol kroknat lite och går gärna alldeles bakom Alice. I nästa sekvens upptäcker Alice att vi är på väg hem och ökar takten ordentligt, här kommer dock Kaprifol fram till samma slutsats och eftersom hon har längre ben än Alice kör hon snart om och ligger i täten igen. När vi nästan är framme vid stallet lägger Kaprifol i sista växeln och drar ifrån Alice, som ser att ”nu är vi ju hemma” och slår därför av på takten och traskar lugnt och fint sista biten. Knasiga hästar va?

När jag kom hem möttes jag av en katt som hade kletat in något i pälsen som man inte vill ha där. Jag behöver kanske inte gå in på detaljer med det var brunt, kladdigt och luktade äckligt. Jag och Axel tog in katten i badrummet och gjorde oss redo för kamp, men det gick faktiskt förvånansvärt smidigt att tvåla in och duscha katten. Jag kan inte säga att han tyckte att det var skönt, men han försökte inte döda oss heller.

Han är dock på lite lurigt humör nu i efterhand, kanske planerar han någon hämnd…

IMG_0175

2 tankar på “Eftermiddagen och kvällen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.