Gammeltant =)

Så fort jag och Kaprifol kom inom synhåll från stallet (ca 500m) i morse hördes en ljudlig, lycklig gnäggning från Alice som stod och väntade på oss. Kaprifol svarade glatt med sin lite djupare ”röst” och gick lite fortare den sista biten. När vi närmade oss hagen tänkte jag glatt att vad trevligt, Alice har inte rullat sig nu på morgonen, hon är fortfarande ren och fin sen igår! Som om hon hörde mig så vände hon på sig och visade sin andra sida..

IMG_3221

Aja, ena sidan är ju bättre än båda sidorna tänkte jag och bytte snabbt häst i hagen innan Alice gjorde nåt dumt. Alice blev lite borstad inne i stallet och sen hoppade jag upp barbacka och skrittade ner till gläntan. Alice var pigg redan från början och blev bara piggare av min dressyrridning som gick ut på att trava runt på de små stigarna som finns runt gläntan. Det var riktigt bra att träna där faktiskt, jag blev tvungen att ha en plan hela tiden så vi inte red in i träden eller valde fel stig och det blev mycket varvbyten och tempoväxlingar automatiskt eftersom stigarna svänger åt båda hållen och i bland lite skarpare svängar. I de skarpaste svängarna la jag till lite sidvärts så vi lixom sladdade genom kurvan och Alice var hur fin som helst! Jag hade inget i handen och hon var riktigt kompakt och fin. Sen styrde jag mot det trettiocentimeter höga hindret som stod på gläntan och allt var förstört. =)

Alice hoppade det högsta hon kunde och fortsatte att hoppa tre osynliga hinder efteråt och jag som inte alls var beredd på det hängde lite löst så att säga.. Hon stannade dock ganska snabbt så jag kunde kravla mig tillbaka i rätt läge på hennes rygg. Efter det kunde såklart inte Alice skritta ordentligt så jag travade lite till och gick sedan ut på grusvägen för att ta en låång, lugn galopp som avslutning. Mm verkligen. Jag kortade upp tyglarna och lät Alice galoppera och hon satte av i full fräs direkt. Det var på gränsen att hon stack för mig och jag kände även att fler luftsprång inte var långt borta, så jag fick ta tag i henne ordenligt och stanna henne (läs trava på stället) och sen blev det ingen mer galopp för henne inte. Jag travade henne lite och sedan gav jag henne långa tyglar så vi skrittade hem. Hon var otroligt nöjd med sig själv, och jag blir väl egentligen bara glad när hon är så pigg, men nästa gång får jag nog ta sadel så jag kan låta henne rasta av sig lite bättre! Jag har precis bytt/lagt till lite foder i foderstaten, så kan ju bero på det. Får se om det håller i sig eller om hon bara kände sig 20 år yngre just idag! Det har ju blivit nästan bara skritt i veckan, så är ju inte så konstigt att hon ville busa lite.

IMG_0648

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.