Pigga hästar

Vårt internet var bråkigt här hemma igår så jag lyckades inte skriva ner några rader tyvärr, men kan lugna er med att ni inte missade något speciellt! Jag ändrade mina planer för hästarna lite och gick på en 45min raskt promenad med de båda i stället för det jag hade planerat. Anledningen till detta är att jag jobbar från Göteborg idag och eftersom jag hade utsläppet i morse passade jag på att motionera hästarna i dagsljuset. Jag gick upp till ridhuset med Kaprifol och hon var riktigt pigg och glad idag. Jag började med att släppa henne lös så hon fick rasta av sig lite innan vi började och det gjorde hon gärna! Nu när hagarna är leriga och sliriga är det skönt att kunna låta henne lattja lite i ridhuset på fast underlag lite då och då.
När hon rastat av sig lite satte jag på tömmarna och tömkörde henne i båda varven i en stund. Hon var jätteduktig verkligen och jag känner att jag har fått lite mer ”kött på benen” och lite tips och idéer efter träningarna. Jag kan ha ett lite bättre upplägg för när jag tömkör henne själv nu, så det inte bara nöts runt runt på en volt utan en plan. Jag körde mycket på en stor fyrkant idag och det funkade riktigt bra, Kaprifol jobbade på bra, var rätt avslappnad och lyssnade jättefint. Det gick lite bättre i höger varv än i vänster, men skillnaden var inte stor. Lite galopp tog vi också i varje varv, där blir det dock lite mer ”bara hon galopperar lite så är jag nöjd” då jag inte riktigt vill/vågar styra för mycket på en liten volt eftersom hon inte riktigt har så mycket ork i galoppen ännu. Men de kommer, det kommer!
IMG_3220
Eftersom vi har tjugo minuters promenad hem till stallet skrittade jag inte av henne något inne i ridhuset utan hon fick bara gå med när jag mockade efter henne och sedan gick vi ut direkt. Därför var hon lite på tå fortfarande när vi gick ut och hon tyckte att det var väldigt lattjo när hon fick syn på hästarna i hagen utanför ridhuset. För de har ju aldrig varit där innan eller så.. Hon blåste upp sig riktigt ordentligt och lyfte svansen och dansade fram i passage-liknande trav och var riktigt snygg. Roligt att se henne så fin och livsglad =)
Alice var också minst sagt pigg idag, skriver mer om det sen! Nu måste jag dra vidare till möten inne i stan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.