YEHAA!

Idag har jag varit nere i ett dike och vänt, inte med bilen lyckligtvis utan med hästen…

Båda hästarna var pigga och glada i kylan och jag och Linda red en lite längre runda än vi brukar. Vi red dessutom lite fel så det blev tillochmed längre än vad vi tänkt, 8km ridning blev det och ingen av hästarna var speciellt trötta när vi var tillbaka i stallet. Vi höll oss mest i skritt men vi travade ett par gånger och så försökte vi oss på att galoppera två gånger vilket ju gick som det gick!

Första galoppen var på ”bortaväg” och vi hade en backe framför oss som vi siktade på, alltid bra med uppförsbackar när man har pigga hästar, och det hade vi ju! I första fattningen försvann Kaprifols huvud ner mellan frambenen och vi skuttade ett par steg framåt/uppåt innan hon kom in i rätt takt och kunde hänga på och förbi Alice. Lite småskutt blev det även i backen men det var inte så tokigt, galoppen blev ändå rätt OK och vi stannade även på utsatt ställe.

bild 3

Andra galoppen var på hemväg och vi började trava och kände oss för lite, var det ett bra läge för galopp? Hästarna kändes relativt lugna och även här fanns det en uppförsbacke så vi gav signal för galopp och ja. Kaprifol gjorde sin hittills största bockning och hon hade väl inte riktigt koll på vart hon var på väg, och jag kunde inte riktigt styra just då, så vi for ner i diket (inget vatten i, bara lite klaffsigt) bredvid grusvägen, tog några rejäla galoppsprång nere i diket och lyckades sedan hoppa upp på vägen igen där vi tappade galoppen lite. Vi travade några steg men sedan tog vi ny galopp och lyckades galoppera uppför backen utan större missöden. Alltid spännande med unghästar!

Kaprifol gillar att springa helt klart, och just galoppen är väldigt spännande just nu. Vi behöver helt enkelt galoppera mera för att ”avdramatisera” det hela lite. Ridvägen som vi red idag (har bara ridit den själv en gång förut med Alice) är rätt bra till det, för det är nämligen en grusväg som går lite uppför i omkring en kilometer så nästa gång vi rider dit och underlaget fortfarande är OK så blir det en massa galopp där. Nackdelen är dock att man måste vända och rida samma väg tillbaka, men det funkar ju det också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.