Bästa träningen!

Snacka om att avsluta den här träningsperioden med flaggan i topp! Det var ju tre veckor sedan Karolina såg oss sist och hon var riktigt nöjd över vår utvecklig, och det är jag med såklart. Kaprifol är en helt annan häst! Vi började med skritt på fyrkantspåret där jag fick rida henne med lång och rund hals och när hon var mjuk och avslappnad i detta fick jag variera tempot lite i skritten och få henne att ta för sig lite mer framåt. Framåtbjudningen var riktigt bra idag och Kaprifol var väldigt arbetsvillig. Jag tycker att hon är svårast att arbeta i skritten för hon svävar gärna iväg med tankarna och kikar på annat, men idag blev hon riktigt fin och lyssnade på mig hela tiden. När vi var nöjda med skritten tog vi trav och hon var lika fin där! Även här fick jag rida lite framåt på långsidorna (jag som redan tycker att det går (för) fort!) och vi tog lite bågar och snett i genom i bibehållen form. Ibland lägger sig Kaprifol lite i handen för att söka lite extra balans hos mig, då ska jag driva på henne lite extra och ge henne lite mer tygel så hon förstår att hon måste balansera sig själv, och då gärna på bakbenen. Detta fick jag göra ett par gånger och det gick bra. I övrigt är hon fantastiskt mjuk och följsam i både munnen och kroppen! Lite galopp blev det också i båda varven och även den har förbättrats avsevärt. Fattningarna gick bra och vi galopperade ett par-tre varv innan vi saktade av. Friskt tempo runt hela fyrkantsspåret hade vi. Kaprifol/vi har inte längre några tendenser att köra in i väggen och hon behåller bjudningen lika bra i båda varven och även när vi är på väg bort från utgången där hon kan tycka att det är lite jobbigt mot slutet av träningen. IMG_3756 Roligt roligt! Nu får vi se hur det blir med träningen framöver och efter flytten och så. Men efter den här ganska så intensiva träningsperioden tycker jag att det passar ganska bra med härliga uteritter ett tag nu, kanske åka till terrängbanan i Vårgårda och hoppa lite och sen får hon en veckas vila när jag och Axel är på Island i slutet av maj. Sen i juni kanske vi kan ta upp träningen lite mer igen, får se, får se! Jag vill inte planera för mycket nu förrän jag ser hur vi har landat på vår gård i vår nya hemby! =)

6 thoughts on “Bästa träningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.