Tre i samma box

Fast inte samtidigt såklart! Det finns två gamla boxar i stallet, en av dem är dock ombyggd för får så det är en lång höhäck i trä längs ena sidan så där inne får det inte plats någon (större) häst för tillfället. Den andra boxen hade bara en liten höhäck som jag monterade ner igår för att få lite mer yta innan jag plockade in hästarna för lite pyssel.

IMG_4885

Esmée fick komma in först och krubban var full av dagens ranson kraftfoder. Hon har tidigare varit inne i boxen och hon är mer bekväm med det för varje gång. Hon blev även lite borstad och sen gick vi en liten runda på gården och tittade på farliga saker och tog en tuva gräs här och där.

IMG_4886

Ströet på golvet kommer föresten från vår hyvel, det är ”restprodukterna” efter mina träns-och sadelhängare! Det fyller inte riktigt boxen, men lite fluff på golvet blev det i alla fall!

När Esmée var klar fick Kaprifol komma in i boxen för första gången. Det gick faktiskt bra att komma in dit, trots att Kaprifol nästan slår i huvudet över stalldörren och definitivt inte kan vända sig om i gången dit, men i boxen var det rätt rymligt faktiskt. Men jösses vad STOR hon har blivit på de här senaste veckorna. Visst har hon lite extra runt magen men det är inte det jag menar, hon har breddat sig, säkert växt mer och lixom fyllt ut riktigt ordentligt. Jag som inte skulle ha en sån stor häst, hon var ju så liten och söt när jag hämtade henne… 🙂IMG_4890

Syns såklart inte på bild, men hon känns mycket större än vanligt när man står bredvid. Känns lite vuxen plötsligt!

Självklart fick även Alice komma in i boxen, och hon tog det relativt lugnt måste jag säga. Alice är ju inget fan av ett rum med fyra väggar, men bortsett från att hon gick runt lite och fnös högt så höll hon sig lugn och jag kunde lugnt borsta lite på henne. Hon hade full koll på de andra hästarna genom fönstret, och sen fanns det ju lite mumsiga mineraler i krubban också. En promenad i kvällssolen blev det för henne sen, det var en himla fin kväll verkligen!

IMG_4898

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.