Dagens dressyrträning

Eftersom jag är borta med jobbet i morgon och på fredag, hade jag veckans dressyrträning redan i dag. Kaprifol var på bra humör och gick relativt ok redan på uppvärmningen innan min tränare kom. När träningen började inledde vi med lite serpentiner i skritt (fyra bågar, 40m bana) där jag fick vara noga med att hon formade sig ordentligt runt min innerskänkel och så att inte bogen flöt iväg. Efter detta gick vi över i trav på volten och varje gång jag passerade medellinjen på öppna delen gjorde jag en skrittövergång och kom sedan direkt fram i trav igen. Redan här blev Kaprifol fin att rida och hon lyssnade riktigt fint.

Efter lite voltarbete i båda varven fortsatte vi med serpentiner i trav (nu tre bågar) och när jag fått till dem fint lade vi till skrittövergångar vid medellinjen även här. Denna övningen gjorde vi en del för ett par veckor sedan och då gick det relativt dåligt faktiskt, Kaprifol var lite överallt, smet iväg lite för fort i traven och i hann varken svänga eller sakta av till skritt ungefär. Idag har vi en mycket mer taktfast och lugn trav och eftersom hon är mer lösgjord får jag med henne runt i svängarna och vi kan även lägga in skrittövergångarna ganska bra. Hon går ur formen lite i övergångarna, men det är milsvidd skillnad verkligen!

I galoppen gjorde vi samma övning som sist; fattning strax efter medellinjen, galopp drygt ett halvt varv, avsaktning till trav och därefter galopp igen. Allt på samma tjugometersvolt! Jag tyckte att det gick bättre än sist, jag kunde hålla ihop galoppen lite bättre och Kaprifol orkade mer. Jag får dock känslan av att jag vill börja bromsa så fort jag fattat galopp, för att hinna sakta av, få lite trav och sen ny galopp igen. Men det blir bättre och bättre, speciellt när Kaprifol får lite mer styrka och orkar hålla galoppen lite långsammare på volt.

Efter galopparbetet (både på volt och även lite på fyrkanten) fick jag trava av henne på stora serpentinbågar igen och hon var så fin så fin min lilla häst! Jag får ta med mig Axel till paddocken i helgen för lite nya bilder! =)

IMG_6872

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.