Stenbrott och boxdörrar

När ni läser det här är jag (troligtvis) påväg rakt österut tillsammans med en kollega. Det är dags för det sista stenbrottsbesöket och den här gången tar vi oss ända till östkusten och Flivik. Vi ska dock inte vara där förrän vid tolvtiden så vi behöver inte åka alltför tidigt den här gången. Stenbrottsbesöken brukar inte ta mer än en till två timmar men vi kommer inte styra hemåt efter dagens besök utan vi ska fortsätta ner till Kalmar där vi ska sova på hotell i natt. I morgon ska vi nämligen besöka Emmabodas fabrik, där stenblocken förvandlas till färdiga produkter. Alltid lika häftigt tycker jag!

I går grejade vi lite i stallet, jag och Axel. Såklart! Vi började med att såga till lite brädbitar till de blivande boxdörrarna, nämligen de bitarna som ska sitta som ett ”Z” och hålla ihop det hela. Tre bitar till varje boxdörr blev sågade och sedan laserade. De fyra stålbitarna jag tjatat om ett par dagar nu blev även kantslipade och målade med svart hammarlack så de är nu klara. Som om detta inte vore nog sprejade vi ett andra lager färg på boxlåsen och gångjärnen. Blir så tjusigt så!

IMG_6873

I helgen då, vad har vi för planer för helgen? Jo det är nämligen så att vi har fått hem ett lass grus/sand samt markduk som ska läggas ut framför stallet. Det kommer läggas lite extra framför öppningen till ligghallen så att hästarna kan ta sig in och ut på ett enkelt sätt, och så kommer det spridas ut framför stallet så att det inte blir geggigt och upptrampat. Här kommer nämligen hästarna få sitt hö i vinter. Bra va!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.