I Kalmar

Nu befinner jag mig i Kalmar i ett hotellrum på Scandic hotell!IMG_6879Dagen har bestått av mycket bilåkning men också ett intressant besök i stenbrottet i Flivik. Här bryter man en granit som kallas just för ”Flivik” och vi har undersökt hur de arbetar med att få fram blocken ur berget. Oftast handlar det ju om sprängning, sågning, borrning och kilning på olika sätt och i olika steg. Vi har besökt ett antal stenbrott nu och mycket är likt men det finns även en del skillnader såklart, speciellt där stensorterna är olika varandra. En kalksten bryts ju inte alls lika dant som en granit till exempel. IMG_6875I morgon åker vi till fabriken i Emmaboda där Emmaboda Granit förädlar sina, och andras, stensorter och efter lunchtid styr vi hyrbilen tillbaka till Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.