Första advent

Snart är december här, igår var det första advent och vädret gjorde ett tappert försök med att lägga ett vitt täcke över oss. Det låg tjockt och vitt i morse när jag åkte til jobbet, men jag tvivlar på att det ligger kvar tills det är dags att åka hem.

IMG_7157Vi gjorde faktiskt inte så mycket hemma igår, Axel var nämligen lite krasslig (och fick hög feber under kvällen; hemma sjuk idag) så han tog det relativt lugnt. Kaprifol fick ju motion som ni kanske såg, och så bytte vi till vinterdäck på min bil.IMG_7160

Stolparna fick även lite svart färg på sig så nu är det riktigt tjusigt i stallet med målade stolpar längs stallgången! Inte alls dumt.

IMG_7159Även sadelkammaren fick lite ”omvårdnad” i form av en frostvakt. Den ska förhoppningsvis hålla det frostfritt där inne så att vattnet inte fryser i vinter. När sadelkammaren är klar kommer vi sätta in lite mer ”riktiga” element, men eftersom den här frostvakten redan fanns får den duga så länge. Vi täppte även till ett hål i taket i sadelkammaren samt förlängde dörren så inte inte all värme ska åka ut igen. Får se om det funkar, det kändes i alla fall lite varmare där inne när jag var ute och nattade hästarna på kvällen; fyllde på hö och såg till så att de var torra under täckena. De verkar inte lida av all nederbörd som kommer från himlen men en sånt här regnmaraton gör ju ingen lycklig direkt.

Lyckligtvis ser veckan lite ljusare ut, så jag hoppas på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.