Mängder snö!

Klockan ringde 03.30 i morse och tjugo minuter senare var frukosten packad, kaffet i termosen, hästarna matade och vi satt i bilen. Närmaste vägen till flygplatsen är Ljurhalla-Alingsås-Härskogen-Landvetter men eftersom det hade kommit en del snö under natten valde vi att köra via Borås eftersom framförallt Härskogsvägen antagligen inte skulle vara så rolig att köra.

För jisses vad snö det kommit och fortsatte att komma! Otroligt nog var ”vår” väg, Ornungavägen eller vad den kan tänkas heta, ganska nyligen plogad så första biten gick smidigt. Både 42:an och 40:an var ännu oplogade så här tidigt så bitvis var det lite spårigt men vi rörde oss framåt i alla fall och till sist kom vi fram till flygplatsen klockan 05.30. Här var det bitvis plogat men parkeringarna hade inte hunnits med och efter att vi sett ett par bilar stå och slira för fullt inne på parkeringsplatserna valde vi att köra in i ett parkeringshus. På vägen in i garaget var det ännu en bil som kört fast, men den kom loss så vi alla kunde köra in.

När Axel checkat in åt vi vår frukost och vid sextiden gick han genom säkerhetskontrollen och jag åkte mot jobbet. Med lite god fart lämnade jag parkeringsgaraget och 40:an var nu i full färd med att plogas så bitvis gick det smidigt. Jag såg dock bilar som fastnat lite här och var, framför allt på avfarterna och i motsatt körfält hade ett par bilar kört in i varandra och skapade kilometerlånga köer. Skönt att vi missade det!

Sp´s område var nästan färdigplogat när jag anlände vid klockan sju och jag ställde mig som andra bil på parkeringen =)

IMG_0027

Sen fick jag skutta genom snön till kontoret, snön gick uppför halva vaden, minst!

IMG_0024

Tror bestämt att Alice får ploga lite idag när jag kommer hem 🙂 Axel har för övrigt i skrivandes stund inte kommit iväg, hans avgång är framflyttad till 8.45 så vi får hålla tummarna för att han kommer iväg.

4 tankar på “Mängder snö!

  1. Ja herregud, Västra Götaland i kaos! Tur ni tog er fram utan incidenter, hoppas Axel kommer iväg!
    Själv valde jag att inte ge mig ut i morse efter att ha fått rapporter från kollegor som fick gå till jobbet samt de som hade suttit fast på E20 i 2h. Så idag blev det jobb hemifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.