Klätterkatten

Katla tillbringar allt mer tid i stallet och de senaste dagarna har han fångat två möss, den ena såg jag när han fångade i verkstan intill stallet och den andra hittade han antagligen däromkring också. Duktig jägare som håller rent! I går kväll när vi grejade lite i stallet höll han oss sällskap nästan hela tiden. Han var riktigt busig och klättrade omkring på de murade ytterväggarna, över till sadelkammarens tak och så upptäckte han att han även kan gå ut på balkarna i taket. Väldigt skoj!

Han har även lärt sig hoppa upp på boxväggarna så nu tar han sig in och ut ur ligghallen även från stallsidan. Han var väldigt söt när han skuttade omkring i halmen och drack hästarnas vatten. =)

Hästarna var också lite lustiga i går kväll. Under kvällen och vid kvällsfodringen hände det tre gånger att hästarna ställde sig och tokstirrade mot skogen åt grannens håll. Alice stod kvar vid stallet och glodde medan Kaprifol satte av i galopp efter en stunds stirrande. Inte som i springa därifrån så fort jag kan, utan hon galopperade rakt fram mot skogen, jättenyfiken med ordentlig giraff-hals, spetsade öron och en sån där luftig uppåt-galopp. Första gången försvann hon ur sikte och kom tillbaka i trav ett par minuter senare för att fortsätta äta. Andra gången nöjde hon sig med att trava fram till staketet, och tredje gången tog hon åter en galopp. Jag upplever alltså inte att det verkar vara nåt otäckt, men något var det ju helt klart som väckte hästarnas intresse. Jag kunde såklart varken höra eller se något. Även i morse var hästarna lite extra uppmärksamma åt det hållet. Helskumt, hoppas det bara är nåt rådjur eller liknande.

2 tankar på “Klätterkatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.