GHS – sista dagarna

När jag shoppat klart igår gick jag in och satte mig i arenan lagom till att andra och sista rundan på världscuphoppningen skulle börja. Gigantiska hinder, blommor, galna fotografer, vackra hästar, skickliga ryttare. Schweiziska Steve Guerdat försvarade sin titel från förra året och fick stående ovationer efter sin fantastiska ritt, en mäktig känsla att bara vara i publiken.

IMG_0795

Innan prisutdelningen smet jag ut och gick till stallkontoret för att byta om till den orangea jackan och blåa byxor och sen drog vi igång. Många hästar hade redan åkt men så fort hoppisarna från världscupen blev klara efter sina ritter och redo att åka var vi där med våra vagnar och drog ner grejerna till lastgångarna där deras lastbilar snart rullade in. Hästarna åkte i en strid ström och några enstaka blev kvar för nattlig avgång och ett par stannade även till idag. Så fort boxarna och stallen blev tomma hade vi mycket att göra. Ni minns all den där silvertejpen vi satte upp innan alla hästar anlände? Ja den skulle ju dras bort och boxnummer, boxskyltar, brandsläckare, brandskyltar, utrymningsskyltar, överblivna spånbalar och höbalar skulle samlas in och läggas på rätt ställe för att sparas till nästa år. Vi jobbade på riktigt bra och eftersom måna hästar åkt redan innan värdscuppen hade vi många tomma boxar att arbeta med. Vi belönade oss själva med att sluta halv elva i stället för tolv och jag åkte då hem till Susanne och Johan för att sova. Den extra timmen var guld värd! Klockan ringde sex i morse och jag åt då en snabb frukost och tog mig sen ner till Scandinavium för att fortsätta med gårdagens arbete.

Förutom vi som jobbade kom även ”box-människorna” och ”sand-människorna” och longervolten och hela stall två var plötsligt ett minne blott.

IMG_0801

Uppvärmningsarenan blev återigen en ishall.

IMG_0802

Och även stall tre började bli av med sina boxar. Kvar blir ströunderlaget som sedan skopades upp med lastare.

IMG_0803

Blommor fyllde gångarna runt Scandinavium, innan de också lämnade området.

IMG_0797

IMG_0798

Och det var aningens rörigt runt stallkontoret!

IMG_0805

Vid tiotiden var det dags att vinka av den sista ryttaren och hans två hästar. Chris Chugg, en fantastiskt härlig australiensare som jag bara fått goda erfarenheter från den här helgen. Otroligt fin med sina hästar, går ofta in i boxarna och grejar och pysslar och efter sin felfria runda i sista klassen i måndags, som gav honom en tionde plats, slängde han sig runt halsen på sin fina bruna Cristalline. Härlig att se! Vi samlades hela stallgänget vid hans avresa och vi hjälpte honom att lasta grejerna. Vi fick även fota och klappa hans två hästar hur mycket vi ville =) Det låter ju lite töntigt men efter en dryg veckas ”avhållsamhet” från dessa fantastiska hästar var det himla härligt att få lite ”närkontakt”. Haha.

Här är vi hela stallgänget (som jobbade idag) tillsammans med Chris Chugg och hans vita hingst Cera Cassiago.

stallgänget

Efter detta var det dags att skölja av alla redskap (hinkar, skottkärror, grepar) och lasta in allt i våra förråd inne i Scandinaviums gångar. Alla redskap, skyltar, kläder, kontors-grejer. Ja ALLT sparas år efter år och används igen. Halv tolv åt vi lunch på McDonalds och sen var det bara lite småpyssel kvar innan vi kunde kramas hej då och åka hemåt. Innan jag åkte hem fick jag med mig sex balar med hö som blivit över, det blev fullt i bilen!

IMG_0808

Hästarna fick liten provtuss när jag kom hem, men de tyckte att hösilaget var godare. Här bjuder man på högklassigt hö för värdscuphästar och så äter de hellre sitt hösilage skördat 2014, skandal!

IMG_0810

Jag borde väl göra nån snygg sammanfattning som avslutning på den här fantastiska långa veckan, men jag tror nog att ni fått en ganska bra känsla under tiden som gått. Det har varit jätteroligt och det var en speciell upplevelse helt klart! Jag har lärt känna många härliga tjejer och killar och det var väldigt kul att se hur det ser ut backstage och bakom kulisserna på Göteborg Horse Show, världens bästa hästshow! Vi ses säkert i februari 2017 också, då har vi ju dessutom ett EM att öva inför…. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.