Hippo Cup

Under våren och sommaren går en träningscup i fälttävlan av stapeln här i Västra Götaland och jag gillar verkligen konceptet! Det är fyra-fem omgångar på olika anläggningar och sedan avslutas det med en ”final” på ytterligare ett ställe. Man kan välja att delta i alla eller enstaka omgångar och jag tror att så länge man har deltagit i en av delomgångarna får man även delta i finalen. Det bästa är att dagen inleds med en träning på terrängbanan i grupp tillsammans med en tränare och senare under dagen är det själva ”uppridningen” som då går över de hindren som man tränat på under förmiddagen. Det är stilbedömning på uppridningen och det går inte på tid, dock är ju även tempot en bedömningspunkt i stilprotokollet. I finalen är det ingen träning innan uppridningen, utan då rider man banan direkt. Om man har fälttävlanskortet så måste man heller inte delta i förmiddagens träning om man inte vill.

Cupen är öppen för alla häst-ekipage som startat högst H90 (alltså 90cm fälttävlan) och cupen går över hinder upp till ca 80cm. En perfekt introduktion till fälttävlan för både ryttare och hästar tycker jag! Det finns även en motsvarande cup för ponny (Sugar cup) och i andra län kallas häst-cupen för Salty Cup, här kallas den dock för Hippo Cup då Hippo Foder har gått in och sponsrat.

Första omgången är i Mariestad den 15:e maj och jag har faktiskt anmält mig och Kaprifol dit!

IMG_7444

De övriga omgångarna går i Häggum, Gäsene, Borås (tror jag, lite osäker), Ljuslingsbacken och så är finalen i Skogsborg i Götene, så vi har ju närhet till alla omgångarna! Att just första omgången är i Mariestad är ju lite extra roligt också, där gjorde ju jag och Alice vår första fälttävlanstävling 🙂

797

(Haha, den är seglivad den där repgjorden som båda hästarna har på bilderna! Det är ca åtta år mellan bilderna och den var ju inte ny på Alice där direkt)

2 tankar på “Hippo Cup

    • Skräckblandad förtjusning helt klart! Speciellt när jag hörde att Hajjerna inte verkar öppna i år så jag kan inte åka dit och hoppa lite innan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.