ANVÄND BENEN!

Om jag säger och skriver det tillräckligt många gånger så kanske det sätter sig till sist? Det är SÅ SVÅRT att använda benen ordentligt på en häst som redan har framåtbjudningen och så lätt att börja plocka i handen i stället. Det säger ju emot sig själv liksom, att lägga på benen på en häst som ”bara springer”. Idag var jag ändå ganska duktig och började direkt i skritten på en 20m volt och la in många många vändningspunkter och någon halt här och där för att få henne uppmärksam. Jag gjorde volten mindre och såg till att jag vände för skänklarna och inte handen och tänkte lite bakdelen in i vändningspunkterna för att verkligen få med yttersidan och använda mina egna ben. Och POFF efter typ en minut inne i paddocken var Kaprifol mjuk som smör och jag hade inte ens börjat trava än. Hur gick det till liksom? Jag fick tillochmed med mig den där högerbogen som gärna smiter iväg ibland, tänk om jag kunde rida varje dag, och inte bara åka häst?

Plötsligt har även skänkelvikningarna fallit lite på plats också, utan att jag egentligen har tränat så mycket på det. Men efter ett par steg i rätt riktning och mycket beröm fattade Kaprifol grejen och trampade iväg så fint så, kändes det som i alla fall! Inga speglar i paddocken. 😛

I traven fortsatte jag med samma tänk som i början av skritten, men på större spår såklart och hon var riktigt fin även här och jag kunde rida lite trevliga tempoväxlingar, serpentiner och andra krumelurer utan att hon föll isär. Jag la inte så mycket tid på galoppen idag, mer än att jag galopperade 2-3 varv i varje galopp och även där var hon fin. Här orkar vi inte riktigt hålla ihop oss hela tiden, men det är verkligen på gång nu! Så roligt 😀

Efter galoppen fortsatte jag med travarbetet och lite skänkelvikningar i både skritt och trav och Kaprifol kändes himla nöjd och trevlig idag. Väldigt roligt pass och snart var jag nöjd och klappade om henne ordentligt och skrittade hemåt. Vi har föresten lärt oss öppna och stänga grinden in till ridbanan också, utan att hoppa av! Halvvägs hem hoppade jag dock av och gick sista biten.

Veckans planering är lite omkastad eftersom det inte blev nån terrängträning igår och torsdagens gömkörning är flyttad till tisdag. Därför blir det en relativt kravlös uteritt i morgon, dressyr på söndag och terränghoppning på måndag. Eller liknande!

1 tanke på “ANVÄND BENEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.