Tömkörningsträningen

Igår var det tömkörningsträning igen och jag lämnade över tömmarna till Emeli och ställde mig utanför banan för att kika, och ta lite bilder. Jag tycker det är toppen att få Kaprifol såpass bra jobbad då och då, och det är väldigt roligt att se framstegen. Just nu tömkör jag aldrig själv hemma, eftersom jag inte har en paddock hemma och jag hellre rider när jag väl tar mig bort till grannens paddock. När vår egen paddock är på plats kommer jag dock ta upp det igen och då kommer jag nog själv tömköra någon gång då och då när Emeli är med och instruerar, så jag får lite bättre koll på tömmar och placering. Men just nu är jag jättenöjd med att Emeli håller i tömmarna!

Tidigare har Kaprifol varit först ut på träningen men igår var vi sist och Kaprifol tyckte att det var lite tråkigt att Malte, som tömkördes innan oss, lämnade banan. Jag hade dessutom bara skrittat Kaprifol vid hand och inte longerat henne innan Emeli tog över, så Kaprifol var lite på tå i början och hade mycket energi. Hon hade mycket energi över lag idag, så det utnyttjade Emeli fint.

Träningen följde upp förra veckans tömkörning bra, med mycket trav-skritt-trav övergångar och sidvärtsrörelser i både skritt och trav. I skritt gör hon det fint, men i traven tappar hon bjudningen lite och fattar inte riktigt att man kan gå i sidledes samtidigt som man springer 😉 Men det lossnar snart! Vänster galopp börjar bli riktigt trevlig, höger är lite svårare. Jag tycker att det är väldigt intressant att hon bytt svårt varv den senaste tiden, förut var det vänster som var lite jobbigare.

Det var lite klurigt fotoväder igår med växlande molnighet och en härlig kvällssol, så galoppbilderna blev lite suddiga ibland och det var svårt att få inställningarna rätt. Men bilder blev det i alla fall!

Idag ska jag rida lite enkelt på banan hade jag tänkt, och sen blir det vila för Kaprifol resten av juli månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.