Where to begin?

I går kväll landade vi hemma, jag och Axel, och nu har vi sovit en natt i vår egen säng vilket var helt underbart. Solen skiner, himlen är blå och det är nästan vindstilla. Svensk sommar när den är som bäst! Vi har storslagna planer för våra två semesterveckor, men just nu tänkte jag backa bandet en dryg vecka och berätta lite om vår vecka på Irland.

Det var alltså lördagen den 23:e som vi åkte mot Nissafors och hämtade upp Axels två bröder innan vi åkte vidare till flygplatsen i Köpenhamn där vi utökades med Axels syster och hennes pojkvän. Vi fem kom med flyget, efter en springmarsch till gaten, och vi landade välbehållna i Dublin framåt eftermiddagen. På flygplatsen i Dublin sammanstrålade vi med resten av vårt resesällskap; Nils flickvän Marsha, som flugit från Holland, och Axels föräldrar som bilat upp genom Storbritannien så att hunden Shiva fick möjlighet att vara med på resan. Nio personer och en hund alltså, så trots att Axels föräldrars bil hängde med på resan behövde vi ännu en bil som vi snart hämtade ut hos Hertz inte långt från flygplatsen.

Resan kunde börja!

Vi hann dock inte många kilometer innan vår hyrbil varnade för ”loss of pressure in left front tyre”. Det lät ju inte så roligt, så vi avlägsnade oss från motorvägen och stannade på en mack för att se hur det låg till. Vi kom fram till att vänster framdäck var precis utbytt och innehöll mycket mer luft än de andra däcken, och att datorn antagligen inte var omställd på detta (dessa datorer..). Det ordnade sig ju dock enkelt, vi släppte ut lite luft i däcket och såg till att alla fyra däcken hade rätt tryck och så ställde vi in datorn med en knapp och så var vi redo att åka igen. Trodde vi. För nu ville plötsligt inte Axels föräldrars bil starta, alls.

IMG_2485

Det är ju också en relativt ny bil så det finns inte så mycket man kan pilla med under motorhuven. Alla säkringar gicks igenom utan framgång och batteriet kopplades ur och i för att prova att nollställa datorn. Men det fungerade inte. Efter en stund kom en kille ut från macken vi stod på för att hjälpa till och efter ett samtal till ytterligare en person så föreslogs det igen att vi skulle koppla ur batteriet, och låta det stå urkopplat en längre tid (ett par minuter). Detta provades och när batteriet kopplades in igen startade bilen på andra försöket. Puh tänkte vi nog allihopa, klockan hade börjat ticka och vi hade fortfarande drygt två timmars körning över landet till vårt boende. Resten av resvägen rullade lyckligtvis på bra och framåt tio-elva-tiden på kvällen anlände vi till vårt boende i Ballyhooly.

IMG_4909

Ett stort och fint hus med fyra sovrum, tre toaletter, kök, matsal och ett vardagsrum. På baksidan fanns det även en liten inhängnad trädgård med uteplats och grill. Här bodde vi ända fram till fredagen då vi åkte tillbaka till Dublin. Men mer om det senare!

1 tanke på “Where to begin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.