Blarney Castle

Efter en första natt i huset på Irland åkte vi mot resans första utflytsmål; Blarney Castle, ett slott inte långt söderut från där vi bodde. Slottet byggdes 1446 och är omringat av en vacker trädgård med både giftiga växter, fina vattenfall, grottor och ett stall.

Jag och Axel gick mest runt i trädgården och kikade, och vi var även inne i stallet och i en grotta. Man kunde även gå in i slottet men eftersom det var väldigt lång kö dit skippade vi det. Högst upp i slottet finns nämligen The Blarney Stone, ”The Stone of Eloquence” och någon påhittig människa har sagt att om man kysser stenen vinner man gåvan av vältalighet (jepp…). Nog för att vi gillar stenar, Axel och jag, men här gick vår gräns i alla fall 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.