Dingle

Det finns en ort med det namnet bara tolv mil från där vi bor, men det finns också ett ställe på västra Irland med samma namn, och det var dit vi åkte under vår andra dag på nyss nämnda ö. Femton mil hade vi från vårt boende och vi åkte dit direkt efter frukost. Vi hade en båttripp bokad i Dingle men den blev först inställd på grund av dåligt väder/för höga vågor (vi skulle ute med racer-gummibåt) när vi nästan var framme, men sen ändrades i stället konceptet på turen så att den blev av i alla fall, fast senare på dagen. Vi hade då som sagt redan åkt en bit och passade då på att åka på lite sightseeing i området.

IMG_4958

Först stannade vi på en strand, blåsigt men härligt med lite öppna vidder 🙂 Gladast var nog Shiva som fick rasta av sig ordentligt.

IMG_49797

Efter stranden åkte vi vidare och genom Dingle, dels för att spana lite på vart vi senare skulle vara, men också för att åka ut på udden bortanför Dingle.

IMG_5005

Vi stannade för fika på en trevlig restaurang en bit utanför staden då det var mycket folk och rörelse i staden och i princip omöjligt att hitta parkering. Senare hörde vi att man tydligen håller på/ska spela in delar ur nästa Star Wars-film där, så kanske berodde på det? Restaurangen var hur som helst bra med trevlig personal och goda scones. Minns inte vad den hette tyvärr.

Efter fikarasten åkte vi vidare och spanade på utsikten, körde igenom mysiga byar och stannade vid ett par ställen för att kika lite extra, fota och spana lite efter fossiler.

IMG_5000

IMG_5012

Lite geologi blir det ju automatiskt på såna här resor också 🙂

IMG_5017IMG_5015

Relativt snart var det dags att dra oss tillbaka till Dingle för vår båttripp som tog oss ut i bukten utanför Dingle där Fungi bor, den typ tama delfinen. Vi åkte även en sväng ut längs kusten utanför den väldigt skyddade hamnen i Dingle och såg häftiga klippor och grottor från båt-view. Härliga vågor var det också! Jag har tyvärr inga bilder från detta, det var bara Britt som hade med sig kameran ut i båten. Kanske får tag på några från henne senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.