Kinsale

Som ni kanske förstod i förra Irlands-inlägget skulle inte Axels föräldrars bil rulla några fler kilometrar under vår resa. Under nästföljande dag (onsdag) hämtades den av en bärgare och kördes till Cork i väntan på en ny bränslepump. Vi tog hyrbilen plus en taxi till Corks flygplats där vi fick hämta upp ytterligare en hyrbil.

IMG_5019

Vi körde sedan rakt söderut och njöt av vackra kustlandskap, öppna landskap och så stannade vi i en väldigt charmig hamnstad, Kinsale. Det var ”farmers market” precis när vi kom dit som vi kikade på, köpte lite ost och choklad och så åt vi även lunch. God thaimat blev det för mig och Axel, de andra köpte varsin burrito.

IMG_50213

IMG_5022

Efter Kinsale åkte vi vidare längs kusten och över till Old Head som är en väldigt utstickande udde, allra längst ut på udden finns Old Heads golfbana, vilket nog är en av världens häftigaste i sitt slag. Dit in fick vi såklart inte gå, men googlar man efter lite bilder ser det helt klart spektakulärt ut.

IMG_5026

Andra häftiga features ute vid Old Head är dessa ”omkullkastade” klippor.

IMG_5027

Efter Old Head letade vi oss tillbaka hemåt över inlandet och även här fick vi se en del av Irland, ofta är det dock väldigt mycket växtlighet bredvid vägarna så man kan köra ganska långa sträckor utan att se ett smack. Jag tog nog aldrig nån bild på det, men ibland var det så att växtligheten på båda sidor av vägen lixom växte upp och ihop över vägen och bildade som en tunnel. Fint, men det hindrade ju utsikten helt klart 🙂

1 tanke på “Kinsale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.