Off to Dublin

När fredagen kom till Irland packade vi ihop våra grejer och lämnade huset och Ballyhooly för att köra till Dublin där vi skulle vara de sista dagarna på ön. Vi körde inte raka vägen utan tog en liten omväg över Wicklow Mountains; en bergskedja på sydöstra Irland där den högsta toppen ligger på 925 meter. Bergen visade upp vackra landskap med mycket torvmarker, öppna gräsfält och karga hedlandskap.

Framme i Dublin hittade vi snabbt till vårt nya boende; två lägenheter där vi bodde fyra i den ena och fem i den andra. Vi hann pausa lite och fräscha upp oss innan vi tog en promenad till Guinness Storehouse där vi fick se hur den här speciella ölen tillverkas. Det var en fräck byggnad; en äldre industrilokal där innanredet bytts ut till modernare material men ändå lämnat den äldre stommen med gigantiska stålbalkar synliga. Det var högt i tak och den ”touren” som vi gick tog oss högre upp i byggnaden och på den allra översta våningen var det en bar med utsikt åt alla håll över Dublin. I slutet av touren fick vi lära oss hur man tappar upp en Guinness på riktigt, och lyckligtvis klarade vi oss allihop och fick diplom, och så ölen såklart, haha. Jag tycker ju dock inte att Guinness är så jättegod, men det fanns ju andra i sällskapet som gärna hjälpte mig med det sista i mitt glas 🙂

Efter detta gick vi ut och ganska snart hittade vi en trevlig pub för kvällens middag. Detta var sista kvällen som vi åt middag tillsammans allihopa (jag och Axel var på egna äventyr under lördagen) och det blev en lyckad kväll tycker jag, bortsett från att flera i sällskapet gärna hellre leker med sin mobiltelefon under middagen än umgås. Lite tråkigt tycker jag, speciellt när man är ute på en sån här resa tillsammans.

Maten var god, godast var Axels förrätts-soppa men även min egen lax var väldigt god. Till huvudrätt åt jag, och flera andra, en lammgryta och den smakade riktigt gott. I slutet av middagen hade vi även livemusik inne på puben, härlig stämning helt klart! Kvällen avslutades med en promenad genom ett festligt Dublin; fredagskväll som det var. Det var mycket liv och rörelse på de små gatorna och livemusik hördes från var och varannan bar tror jag bestämt. Vi beslutade oss dock för att inte delta i festligheterna utan gick hem till våra lägenheter. Jag och Axel skulle ju upp tidigt nästa dag för att åka till Connemara och galopptävlingarna i Galway!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.