Connemara

Lördagen den 30 juli smet jag och Axel iväg från resten av hans familj och lämnade Dublin för dagen. Vi körde rakt västerut i två timmar och anlände då till Galway, flera timmar innan dagens hästkapplöpningar skulle börja. Vi körde därför genom Galway och in i Connemara; a district in the west of Ireland, the boundaries of which are not well defined. Och det är inte bara ett distrikt/landskap utan det är ju också här Irlands enda inhemska ponnyras härstammar ifrån; Connemaraponnyn. Och visst såg vi ett par skimmelfärgade, runda ponnyliknande saker i buskarna, väldigt härlig omväxling till alla fläckiga kor vi sett utmed vägarna under hela resan 😉

Större delen av Connemara är ett naturreservat och det är fantastiskt vackert med berg blandat med hedlandskap, vackra sjöar och en hel del kustlandskap. Jag och Axel körde en runda inåt bland bergen, stannade för lite scones-fika/second breakfast och på vägen tillbaka körde vi genom ett område där man bröt en himla massa torv för att sedan ta kustvägen tillbaka till Galway. Väldigt vackert och charmigt landskap! Den här dagen tog vi allra flest bilder, så ni får Connemara-bilderna här, och så tar vi galopptävlingarna vid nästa tillfälle 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.