Info: Hoppkurs

På lördag är det dags, då åker jag och Kaprifol till Grevagården i Skövde och deltar i en tvådagars hoppkurs för B-tränaren Lotta Wahlborg. Man kunde välja att anlända redan på fredagen och rida en uteritt samt få en teorilektion på kvällen, men jag är ju borta med jobbet torsdag och fredag så det hinner jag inte till. Vi är fjorton deltagare på kursen och för min del börjar den klockan 11.30 på lördagen och då är det ett markarbetespass och jag rider då tillsammans med fyra andra ekipage. Jag är i sista förmiddagsgruppen på lördagen vilket är skönt eftersom vi har drygt en timme att åka dit och vi ska ju gärna vara där i god tid innan passet så vi kan installera oss och ställa i ordning våra grejer.

Under kursen kommer jag bo på Ryttarhotellet vid anläggningen och det är även där vi får frukost, lunch och middag. Fika finns i stallet står det! Kaprifol kommer få en box i ett av gäststallen och den är spånad när vi kommer men jag får ta med mig eget foder till henne.

Jag tror att det kommer bli både roligt och utvecklande och jag ser fram emot det hela! Det kommer även bli lite spännande och se hur Kaprifol klarar att ”sova borta” och bo i box större delen av dagen. Det blir ju en stor omställning för henne från att gå ute i hagen 24h om dygnet till att stå i en box i ett och ett halvt dygn. Lyckligtvis rider vi ju två pass om dagen och jag ska se till att promenera henne mellan varven så hon får röra på sig och kanske beta lite gräs om det finns. Jag tror också att hon kommer bli ganska trött både i kroppen och i huvudet så förhoppningsvis kan hon komma till ro och vila ordentligt i boxen.

Skiss över anläggningen, jag bor på hotellet överst i bilden och Kaprifol bor i Stall 1 längre ner på bilden.

Untitled 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.