Ridning i vinterhagen

Även idag red jag Kaprifol en sväng i vinterhagen i dressyrmundering och Rebecka var med mig och fotade lite. Kaprifol är svår att rida i vinterhagen då hon har svårt för att släppa fokuset på vad de andra hästarna gör som går i hagen en bit bort. Det går även lite fortare åt stall-hållet, och lite långsammare åt andra hållet så det är också svårt att få ett stabilt, lagom tempo en längre stund. Sist jag red där i hagen gick det ändå ganska bra, men idag var det svårare så det tog en bra stund innan Kaprifol ens funderade på att slappna av och följa med mig i stället. Jag blir då lätt lite hård i handen och släpper benen men efter ett tag när Kaprifol blivit lite varm i kroppen, och den översta energin pöst ut lite, kunde jag ändå rida henne ganska okej i alla fall.

Det som var extra roligt var att högergaloppen var riktigt trevlig idag! Det känns som att vi har blivit mer och mer liksidiga igen och nu tycker jag återigen att det är svårare att rida i vänster varv, hehe.

Jag hade såklart inte planerat att det skulle vara såhär dassigt väder idag, men det är ju svårt att bestämma över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.