Bortskämd

Ja de senaste åren har jag blivit väldigt bortskämd med fina bilder från när jag rider och hoppar och håller på, och det är ju såklart Axel som är mästerfotografen. Oavsett vem jag lämnar kameran till, så är det alltid Axels bilder som bli bäst 🙂 Det är inte lätt att fota hästar i rörelse, och speciellt inte inne i ridhus där ljuset ofta är lite sämre. I lördags på kursen hade vi hoppning under eftermiddagen och jag lämnade kameran till en på läktaren som gärna kunde tänka sig att fota lite under passet. Jag hade ställt in kameran till hyfsade inställningar, men som så många andra så åkte snabbt inställningen på ”auto” och kameran väljer då att ta till blixten, och ja, då blir det ju inte alltid så bra!

Men bilder är ju alltid roligt, och jag tänkte att man ser ju ändå lite utav övningarna vi gjorde så jag lägger upp några av bilderna här ändå.

Så här såg ridhuset ut (på ett ungefär!) och som ni förstår var det riktigt, riktigt stort! Allt det här skulle jag aldrig få plats med där jag rider i vanliga fall! Svart är bommar på marken, grönt är sockerbitshinder och rött är vanliga hinder.

Bana

Under uppvärmningen började med vi med travbommarna som ni ser på bilden här under, till vänster om oss. Vi red över dem ett par gånger och Kaprifol gjorde det bra.

IMG_6227

Därefter gick vi över i galopp på stora mittvolten där vi kom i höger varv ovanför serien uppe till vänster, in på volten över bommen, över bom-sockerbitshinder-bom nere vid långsidan, fortsatte över nästa bom på volten och sen ut på fyrkantspåret igen ovanför de tre studshindren.

IMG_6230

IMG_6235

Den här övningen gick ganska bra, det var lite svårt över hindret (ovan i bild) eftersom det låg på böjt spår och jag fick inte riktigt med mig Kaprifol runt så på sista bommen hamnade vi lite i ytterkant. Men helt okej ändå! När vi gjort volten åt båda hållen lade vi till serien uppe till vänster innan volten:

IMG_6244

Och studshindren efter volten:

IMG_6247

Kaprifols galopp är ju fin, men fortfarande lite ”yvig” och inte så ihop ännu, men de här serierna hjälpte oss verkligen att få ihop galoppen som faktiskt var bättre över serierna än mellan.

Till sist hoppade vi en bana av allt det vi hoppat under träningen och vi började vi med studsserien i vänster varv, in på volten, sen serien till vänster (5), därefter snett igenom och hoppade hindret på diagonalen, sen över studsserien igen fast nu i höger varv. Därefter snett i genom och hindret på den andra diagonalen (8) och efter detta saktade vi av till trav och travade över cavalettibommarna, travhoppade det följande hindret, landade i galopp och tog fem jämna galoppsprång fram till andra hindret på medellinjen. Puh, inte illa va!?Bana Vi hoppade banan en gång och det gick bra, bortsett från ett stop på det pyttelilla orangea krysset på den andra diagonalen. Helt onödigt stop, vet inte riktigt varför det kom. Sen tittade hon även lite på det andra orangea krysset på medellinjen men hon hoppade det fast då fick vi sen lite långt fram till det efterföljande hindret. Därför fick vi ta om linjen på medellinjen en gång till: travbommarna (9), travhindret (10) och fem galoppsprång fram till räcket (11), och då gick det fint. Sen var vi nöjda för det här passet och vi var rätt trötta både jag och Kaprifol som ni kanske förstår 🙂

IMG_6222

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.