Gårdagens

Hej och hå! Även under gårdagen blev det full rulle, så bloggen hamnade lite i skymundan tyvärr. Jag fick sova till tjugo i åtta på morgonen innan ”mina” barn vaknade, helt okej ändå! Även resten av gänget vaknade häromkring så vi åt frukost tillsammans och lekte lite inomhus innan vi letade upp de varmaste kläderna och gick ut och trotsade ”snöstormen”. Det snöade inte så mycket men det blåste riktigt kalla vindar, men en liten stund skulle vi väl klara av att vara ute ändå! Vi byggde en liten snögubbe i lä bakom huset och sen gick vi till stallet och tog in Alice en liten stund. Hon fick lite pyssel och sedan var det i alla fall ett av barnen som ville rida. Det var ju dock inte riktigt något ridväder ute så Ella fick rida på Alice inne i stallet; från spolspiltan och genom stallgången, ut i logen, förbi husvagen som flyttade in i fredags och ända bort till väggen innan vi vände och gick tillbaka genom stallet. Himla prakiskt med högt i tak överall! Och Alice var jätteduktig såklart 🙂

img_4220

När Alice fått komma ut i hagen igen dröjde det inte länge innan fyra av häsarna började busa i snön, jag fick lite på film. De har busat lite hela helgen, verkar som de tycker det var lite skojigt med första snön! Kaprifol druttar på rumpan en gång, men det gick bra 🙂

När vi lämnat hästarna lekte barnen i lekstugan några minuter innan vi lockade in dem i huset med fika, det var för kallt för att vara ute längre 😛 Vi åt lite kakor och sen sysselsatte vi oss med all leka med ”magisk sand” vid köksbordet.

img_4224

Himla kul grej faktiskt! Camillas jobb har ett finger med i spelet i tillverkningen tror jag! Kika på filmen här nere så ser ni hur den funkar.

 

Det finns lite olika varianter på sanden, både den som är på filmen ovan och en som är lite fastare och i olika färger så man kan göra figurer också 🙂 Hehe.

img_4227

Ganska snart började vi laga i ordning mat och strax efter kom Camilla och Anders till oss, de joinade oss för lunch innan de åkte hem med sina barn som vi passat över helgen. Även mamma och Peter + barn åkte hem så vid ett-tvåtiden var huset tyst och lugnt igen! Här skulle man kunna tro att jag och Axel la oss direkt i soffan för att vila ut, men icke sa nicke! Först ställde vi in släpet i ladan igen nu när husvagnen var inne, och sen satte vi värmekabel + isolering runt vattnet utanför sadelkammaren. Välbehövligt nu när det är ett par minusgrader! Men sen (ett par timmar senare då båda ”projekten” tog ett tag), då la vi oss i soffan för resten av kvällen och tittade på film, åt kex och ost och chips 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.