Inomhussäsong

Som ni kanske märkt har jag och Axel tagit en paus i stallbygget sen en tid tillbaka. Det är ju både mörkt och kallt ute och vi har fått gjort i princip allt som vi planerat att göra ”innan vintern”. Det blir kanske lite småfix någon dag, men i övrigt har vi inga planer på att fortsätta där ute just nu. Prio just nu är egentligen att traktorn ska lagas, men till det behöver vi en ordentlig domkraft vilket vi inte har införskaffat ännu. Även när domkraften är införskaffad är ju traktor-lagandet inte riktigt något man drar igång med halv åtta på en vardagskväll heller, så vad gör vi nu då under kvällarna egentligen?

Ja de första dagarna tog vi det rätt lugnt bara. Det är ju inte alltid så många timmar kvar efter jobb, hästar och middag, men ibland kliar det ju lite i fingrarna av att göra nåt. Häromdagen ledde det till att vi bytte sovrum inför kommande renovering av vårt ordinarie sovrum! Alla kläder mm fick flytta in i ”mitten-sovrummet” där vi numera sover, det känns lite lustigt ännu, som om man är gäst i sitt eget hus liksom!img_4442

Vi har klurat och funderat ganska mycket på vad vi vill göra med vårt sovrum och till sist kom vi fram till hur vi vill börja i alla fall. Efter funderande fram och tillbaka har vi bestämt oss för att riva väggen mellan sovrummet och den sidovinden/kattvinden som finns innanför sovrummet. Väggen är ditsatt i efterhand och är därför relativt enkel att ta bort, så det har vi börjat med lite, lite smått nu i vecka. Golvlister är borta och på insidan av kattvinden har vi tagit loss skivorna + en del av isoleringen.img_4467

Man hinner ju inte så långt på vardagskvällarna, men det känns ändå lite ”lyxigt” att jobba inne i värmen och ljuset utan massa varma kläder och stela vantar! Men vi har ju ett ordentligt sovrum att bo i och vi kan bara stänga dörren till detta rummet så behöver vi inte se röran, så det känns inte som att vi behöver stressa eller jobba ihjäl oss på detta direkt.

img_4468Enda större nackdelen med att ta bort den här väggen är ju att det inte finns något fint golv inne i sidovinden (som för övrigt är isolerad så det behöver vi inte göra). Men å andra sidan är golvet i vårt sovrum ett av de mest slitna i hela huset så det hade vi ändå tänkt att göra något åt. Vi får se hur det blir, jag lovar att hålla er uppdaterade i alla fall och jag har även skapat en helt egen kategori till detta; ”Huset”. 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.