Det går i ett

Även om det inte är så ansträngande att vara med i arenagruppen blir det långa dagar och korta intensiva stunder. I går jobbade min grupp 07.45-22.30, det blir ganska många timmar det! Jag kom dock in senare eftersom veterinären kom till stallet i går morse för tandkoll på fyra av stallets fem hästar. Vi tog mina först så jag kunde åka in till Göteborg så fort de var kollade och tillkvicknade efter det lugnande medlet. Alices gamla tänder ser fortsatt fina ut. Hon hade några mindre foderinpackningar och den första kindtanden som är den första tanden som brukar trilla ut på gamla hästar var lite, lite, lite lös. Kaprifols tänder såg också fina ut, hon hade en pytteliten sylvass tand som hade givit henne ett sår under tungan och någon annan tand som också behövde slipas någon millimeter på.

Båda hästarna kvicknade till fint efter en stunds vila och eftersom dessutom Rebecka var kvar i stallet ett tag till och hade koll kunde jag åka in till Scandinavium. Alice fick kolik förra året efter sin tandkoll, men det lyckades vi undvika i år vilket ju var skönt.

Jag kom in till Scandinavium lagom till att det var paus innan dressyren så det dröjde ett tag innan det var dags att jobba igen. Jag och en annan tjej gick då på mässan och rekade läget lite innan vi satte oss och tittade på andra halvan av dressyren. Efter detta återstod två hoppklasser under kvällen och det var nu dags för de första internationella klasserna. Det betyder större och fler hinder, många internationella ryttare, högre prispengar och större allvar. De vanliga plastsiffrorna byts ut till Longines stora trä-lådor med siffror på och den övre skållan på varje hinder byts ut till en svart som inte är lika djup = bommarna rullar lättare av.

Jag var lite dålig på att ta bilder igår men här är vagnarna lastade med hinder och redo att köras in på banan så fort vi får klartecken från banbyggaren:

img_5616

I går var även ”pappershindret” med för första gången, vi var alla lite oroliga för hållbarheten eftersom det saknas reservdelar till hindret, men ingen kraschade in i detta hindret så det håller någon dag till.

img_5617

Hindret kom till under en design-tävling där ett återvinningsbart hinder skulle uppföras, och detta blev resultatet. Det består av kartong och tidningspapper. Bommarna är dock vanliga bommar inklädda i tidningspapper och det är metallskenor på sidorna som bommarna sitter i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.