Sovmorgon!

Efter att ha kommit hem närmare halv två i natt var det otroligt skönt med sovmorgon idag! Jag börjar först 14.15 idag och då kickar vi igång med fyrspannskörning som även avslutade kvällen igår. Men den inleddes med hoppning för min del, när jag anlände vid fyratiden. Mitt projekt var hindret som fått namn av klassen, nämligen Lövsta Future Challange, klassen för 7-åriga hästar.

img_5619

Efter detta var det fartfyllt med gymkhana, då kunde vi i lugn och ro lasta av hindren från föregående klass, lasta på hinder till nästkommande klass och även få lite underhållning själva eftersom det är tjejer och killar från Alleby Ridklubb som sköter gymkhanan.

img_5626

Så fort gymkhanahästarna var ute ur arenan kom traktorerna in och snyggade till underlaget till kvällens höjdpunkt.

img_5631

Nämligen kvalet till söndagens världscup. Med 600 000kr i prispotten var det mycket som stod på spel och banan byggdes med stor noggrannhet. Jag och Julia tilldelades hinder nr 6, ”Agria, 3 vita bommar med vattenmatta i linje, 153cm högt”. Ja precis, inte 150 eller 155, utan 153 cm högt.

img_5629

Så här blev resultatet! Här har dock inte alla blommor hunnit på plats än.

img_5632

Min grupp var ”stand-by” på denna klassen och gruppen som var inne på banan saknade lite folk så jag fick hoppa in och vara startflaggare! Första parkett minst sagt, och lite smått läskigt också, speciellt när ettan visade sig vara ett lite klurigt hinder med många rivningar och två ”krascher”. Men jag är ganska säker på att det inte var jag som orsakade det hela med mina flagg-viftningar, hehe.img_5634

Vi tog ut ett par hinder innan prisutdelningen för att rensa upp lite och sen åkte allt ut när sista hästen lämnat arenan. Vi det här laget var arenan tom på besökare och klockan 22.30 och vi drog igång med att bygga upp tävlingsbanan för träning och bangång för fyrspannen. Komplett med bro (som vi dock inte byggde själva), koner med bollar på och ett antal sådana där stora vita och lila kolosser som stod i olika mönster som kuskarna ska hitta sin väg mellan. Fyrspannen rullade snart in och travade ett par varv i arenan och provade att köra över bron några gången innan de körde ut igen. Sedan kom alla kuskarna tillbaka och gick banan, vilket nog tog en timme ungefär. Tydligen kan man leta bästa vägen mellan de olika ”portarna” ganska länge, de gick alltså banan för morgondagens tävling (kanske för att vi ska spara tid under lördagen?). Under tiden satt vi och fikade lite med mackor och rester från middagens efterrätt och höll humöret uppe, trots en lång dag och en sen kväll. 00.00 var de äntligen klara och vi gjorde sista ruschen och sprang in med våra vagnar och tömde banan. Sen var det dags att åka hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.