Energiexplosion

Som ni kanske minns har Kaprifol fått en del vila under Göteborg Horse Show och häromdagen hade jag med henne som handhäst för att ”känna lite” på energin så att säga. Det var ju ingen tvekan om att det fanns en hel del som ville komma ut från den där kroppen så jag har klurat lite fram och tillbaka hur jag säkrast och bäst gör nu när jag vill sätta igång henne igen. Gärdet har ju varit alldeles för blött, annars hade det varit en given plats. Men så kom det ju snö inatt! Jag och Rebecka tog genast tillfället i akt och planerade in ett energi-utsläpp i sommarhagen. Vi började med att promenera en bit med hästarna så de skulle värma upp sig lite. Och ja, det var ju ingen tvekan om att Kaprifol var lite, hrm, energisk.

img_1326

img_1317

Kände ett slag att jag kanske borde haft hjälm på mig idag. Men vi kom levande in i sommarhagen till sist och stängde grinden efter oss, gick ut på den öppna delen, knäppte loss grimskaften och tog några hastiga steg åt sidan.

Även Simon hade lite fräs under hovarna, men det går inte riktigt att jämföra med Kaprifol, faktiskt! Som en pingbongboll bredvid en köttbulle, eller en gasell bredvid en flodhäst 😉 Det finns en liten film på min instagram där Kaprifol tränar bocksprång i vartannat (i stället för galoppombyten i vartannat ni vet). Även om det lite smått olustigt att se henne spränga fram i full galopp med tanke på halkrisken/skaderisken så är det en helt underbar känsla att se henne så fantastiskt lycklig. Hon ÄLSKAR att springa lös och busa och skutta, jag hade gärna sett henne och Shamrock tillsammans, de hade roat sig kungligt. Häromdagen hade Rebecka sett Kaprifol göra rivstarter och stillastående hopp inne i ligghallen… Vad gör man när underlaget inte tillåter lekar liksom?

Och vad passar inte himla bra med ett svalkande snöbad efter en massa bus?

Jag håller tummarna för att snön hänger kvar till i morgon, då tror jag att jag kör en repris faktiskt, så kanske jag vågar rida på tisdag 😉

2 thoughts on “Energiexplosion

  1. hmmm. Du kanske skulle minska ner på energidrycken du blandar ut vattnet med.

    Red BULL är till för tjurar inte ston,,,,

    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s