Nästan helg!

Nu är det bara ett par timmars jobb kvar innan helgen drar igång! Även om jag såklart trivs superbra på mitt jobb är ju ändå helgen ett strå vassare. Planen för helgen är att göra ett tredje, och förhoppningsvis sista, försök att byta till sommardäck på min bil. Det började nämligen med att det inte fanns någon domkraft i min bil, det kollade vi aldrig efter när vi kikade på bilen. Finns inte alltid det liksom? Axels domkraft fungerar inte på min bil och just där på kvällen hade vi ingen lust att dra ner den stora domkraften från ladan för att se om den kunde lyfta någonstans, så det var bara att packa in grejerna igen. Dagen efter stannade Axel på skroten på hemvägen och köpte en domkraft för 60kr, så det var ju inte så illa i alla fall!

Så igår då, bilen hissades upp, vinterdäcket skruvades loss och så skulle sommardäcket på. Ja då passade ju inte det!? Det var för kort mellan hålen så att säga, en storlek för liten. Tack för det! Ska man inte kunna anta att däcken som följer med bilen när man köper den också passar på bilen? Tydligt inte. Vi hittade i alla fall en kille i Vårgårda igår som sålde fyra fina sommardäck i rätt storlek, dessutom på fina volvo-fälgar så vi åkte och köpte dem. Så nu har vi både domkraft och däck som passar, kanske lyckas jag byta däck på bilen ikväll? Tredje gången gillt förhoppningsvis!

Övriga planer är säng-bygge såklart! Jag är lite sugen på att ta tag i lite ogräsrensning också, så det ska försöka hinnas med också. Det gäller väl att börja i tid om man vill undvika såna här tillfällen:

2 tankar om “Nästan helg!

  1. Värsta vårfint här på bloggen ju!
    Jag fnissar åt era däcksproblem. Skönt att jag och Andreas inte var ensamma om det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s