Träckprov, gräs, hö

I går var jag på Hööks efter jobbet och tänkte köpe en träckprovslåda som vi i stallet ska fylla med färskt hästbajs i helgen. Men Hööks hade bara en-packslådor och eftersom det är billigare att köpa en fyrahästarslåda nu när vi har precis fyra hästar i stallet fick jag åka därifrån tomhänt. Jag beställde en låda i stället på kollamasken.se men den dyker nog upp först på måndag. Så fort skiten är insamlad skickar jag sen in paketet till labbet och jag brukar få svar väldigt snabbt så jag hoppas att vi kommer kunna avmaska (om det behövs) i veckan som kommer. Så fort hästarna är avmaskade öppnar vi till sommarhagen så hästarna får komma åt lite mer gräs som vuxit upp.

Vi har även hämtat hem ett transportlass med småbalar hö som vi kommer stödfodra med när hästarna byter hage. Vi har fortfarande storbal hösilage ute i hagen, men detta är den sista. De har hållit sig väldigt fräscha och fina än så länge men när vi byter hage sen kommer åtgången minska drastiskt och då är det dumt att ha en storbal ute. Det blir nog en eller ett par dagars ”glapp” mellan att storbalen är slut och vi öppnar upp till sommarhagen, men då får de äta lite mer av småbalarna i stället.

IMG_6345

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.