Arbetsdag

Det var väl inte bara hos oss det var en riktigt härlig sommardag igår va? Jag och Axel tillbringade en stor del av dagen på Gäseneryttarnas anläggning där vi hade arbetsdag inför årets tävlingssäsong. Vi krattade, rensade ogräs, skrapade och målade staketet framför klubbstugan, lagade picknickborden, tvättade fönster, kittade om fönster samt inventerade lite hindermaterial. En hel del blev gjort alltså! Lyckligvis var vi ganska många så arbetet gick relativt snabbt. Som avslutning grillade vi korv, inte alls dumt, och nu känns det som att vi har en fin anläggning att visa upp inför årets första meeting: 12-14 maj!

IMG_6505

Vi var hemma igen runt tretiden ungefär och efter att vi samlat lite ny energi tog vi tag i mätningen av ridbanan! Vi började med att mäta in ytstorleken med hjälp av två långa måttband och vi fick nog till det ganska bra. Inte nog med att  långsidorna ska bli lika långa, det ska ju helst inte bli något slags parallellogram heller!

IMG_6506

När ytan var inmätt var det dags att plocka fram avvägningsinstrumentet och mäta höjdskillnaderna. Det visade sig faktiskt att det inte var så tokigt utan det skiljer bara omkring en halvmeter från högsta till lägsta punkt. Axel la in datan i excel och gjorde en slags höjdkarta, skillnaderna här är dock extremt utdragna men man får ändå en ganska bra känska för var de höga och låga partierna finns. Skalan till höger om bilden är i meter, dock inte helt rättvisande för det lägsta värdet är -0.41 men här ser det ut som det går ända ner till -0.6m vilket det alltså inte gör.Screen Shot 2017-05-01 at 18.03.26

Kvällen var himla fin igår så vi gick ut igen efter lite data-plottande och paus och tog med Kaprifol ut på en promenad och så avslutade vi dagen med lite ogräsrensning. Sånt som man aldrig är färdig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s