Graviditet och ridning

Ja om man ska följa alla förmaningar som finns i den amerikanska gravid-appen som jag har i min mobil så skulle jag i princip bädda ner mig under ett täcke samma dag som jag blev gravid och sen inte stiga upp förrän bebisen är född. Om man exempelvis skulle cykla(!), klättra eller ens fundera på att rida, så klassas man som tokig ungefär. Lyckligtvis finns det inga sådana förmaningar från min barnmorska och det ÄR helt ofarligt att rida när man är gravid, så länge det inte gör ont. Den enda rekommendationen jag har hittat som avråder från ridning gäller från och med v.32, eftersom man då eventuellt kan riskera att sätta igång förlossningen för tidigt (det finns dock inte direkt några studier på det).

Sen följer det självklart med risker runtomkring själva ridningen med hanteringen av hästar och kanske framför allt, risken att trilla av senare i graviditeten. Det är ju en avvägning man får göra själv och känna sig fram och beror antagligen till stor del på hur stor man blir, om/när man får foglossning, vilken häst man har och vilken typ av ridning man håller på med. För min egen del kan jag föreställa mig att jag är bekväm med att rida Alice längre än vad jag är med att rida Kaprifol. Jag tänker rida så länge det känns bra, sen om det är om en vecka eller om två månader, det får tiden utvisa helt enkelt.

Nu har det ju inte blivit så mycket ridning den senaste tiden eftersom Kaprifol har varit skadad, men jag hoppas att vi kan hinna igång lite igen innan jag känner att det är dags att ta en paus. Just nu drömmer jag om att hinna rida på min egna ridbana innan dess, och det känns ju inte helt omöjligt i alla fall!

IMG_3110

Sen behöver man ju inte hoppa terränghinder heller, utan kanske kan nöja sig med att rida lite lätt i skogen eller så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s