Massor på gång!

Åh det är så mycket roligt och spännande som händer på gården nu! Först och främst: Martin börjar gräva för vår ridbana om ca två veckor!!! Jag har ingen aning om hur lång tid det kommer ta, men hur som helst så kommer det hela dra igång! Helt fantastiskt. Innan dess ska jag och Axel gjuta stolpfötter för staket och även nåt slags fundament till framtida belysningsstolpar. Dessa ska vi sen gräva ner efter att Martin har jämnat till marken, men innan första lagret med grus sprids ut helt.

Nummer två på händelselistan är att vi nu har anmält intresse av att bli av med skrot. De kommer med lastbil med kran och bara plockar upp ”skiten”, heja heja vad härligt! Vi vet inte när ännu utan när anmälningstiden (22:e maj) har gått ut gör de en rutt som de kör. Det blir säkert i slutet av maj eller början på juni.

IMG_6630

Vår gödselstack kommer snart tömmas, det är höbonden som kommer och hämtar skiten och plöjer ner det i sina gärden mot en liten betalning. För även om både vi, pappa och två av våra grannar har hämtat flera lass så är det minst sagt en hel del kvar. Blir härligt att starta om på en ny stack sen 😉 Det ska bli lite intressant att se hur fort vi fyller den, för gödselstacken var ju rätt full redan när vi flyttade hit för två år sen och detta blir första gången vi tömmer den.

IMG_6629

Sen har jag faktiskt köpt rödfärg också, nu när vi håller på och fixar där borta bakom stallet med vedhögen som är på väg bort och skrotet som snart försvinner och alla småträd och skit runtomkring är borta så kommer ju byggnaderna fram lite mer. Mycket av det behöver nya brädor, tyvärr, men sågverket är faktiskt fräscht och skulle se såå mycket fräschare och finare ut med bara lite färg. Det är ju rätt lågt i tak också så det är relativt lätt-målat. Så det ska jag måla nån dag! Nackdelen är ju att alla andra byggnader kommer se värre ut, men man måste ju börja nånstans! Jag tror faktiskt att maskinhallslängan är relativt fräsch också (bortsett från alla dörrar som måste bytas), så kanske den kan få lite färg i år också. Ladan däremot behöver ha många nya brädor.

IMG_6631

IMG_6633

Vedhögen som har minskat lite mer sen sist! Snart är det ”bara” högen med brädor från gamla stallet + tegel och betong också från gamla stallet kvar. Kanske skulle lägga beslag på nån mer hopp-stock till vinterhagen innan Axel sågar upp alla… 🙂

IMG_6634

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.