Skrittrunda och unghästhoppning

Än så länge följer jag veckans schema för Kaprifol bra! Igår blev det en skrittrunda som handhäst då jag satt på Alice. Det blev ca 3km i skogen så bitvis fick de lyfta lite extra på fötterna också. Däremot tog det nog inte riktigt 40 minuter för de skrittade riktigt raskt och duktigt, båda hästarna. Jag hade inte koll på tiden för min telefon dog utan någon egentlig anledning precis när jag gick ut till stallet och det var inte förrän när Axel kom hem som han lyckades återuppliva den. Men det var en ganska lagom runda ändå tycker jag, och som sagt, de var båda pigga och glada och 30 minuter rask skritt är ju bättre än 40 minuter seg skritt.

Idag blir det inplanerad vila för både Alice och Kaprifol för jag ska till Gäsene igen och hjälpa till på årets första unghästhoppning. Nytt år och nya unghästar som ska kvalas till olika stora tävlingar senare i år! Det är två 120-klasser och två 130-klasser men bara 33 starter så det borde gå himla smidigt. Under dessa unghästkvällar bygger vi ju heller inte om banan mellan klasserna utan vi höjer bara. Banan byggdes dessutom i ordning i söndags efter hopphelgen och den ska stå kvar även efteråt, kan det bli smidigare än så?

Men vila för hästarna idag alltså (som båda två gått tre dagar i rad) och i morgon blir det travpass nr 2 samt byte till ny hage! De har nu (nästan) gått två veckor i första sommarhagen med stödfodring av hela 1 styck höbal per dag (mer äter dem inte) men nu byter vi till hage med mer gräs och slutar med höet. Det är egentligen bara Queen, och kanske till viss del Kaprifol, som har behövt stödfodringen och de andra hade gott bara överlevt på gräset redan för två veckor sen.

IMG_2886Bild från hagbytet förra året. Det blir bra att beta av denna hagen en gång nu innan vi börjar gräva för ridbanan, för sen blir den ju mindre och det kanske dröjer ett tag innan vi kan använda den alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.