En solig dag i Tallinn

Efter lite sovmorgon och en himla god hotellfrukost gav vi oss ut och siktade in oss på Gamla stan. Promenaden var inte alltför lång utan snart kunde vi beskåda gamla byggnader, delar av stadsmuren och otaliga kyrkor och katedraler.

Vi hade dessutom sånt sammanträffande att det är några slags medeltidsdagar här för tillfället så det var en stor scen med live-musik på torget. Runtomkring var det en stor marknad och i ett område var det människor som tävlade i någon typ av fäktning/försöka slå ihjäl varandra med svärd. Vi såg även lite dans och hörde mer musik, ganska livat helt enkelt! 


Vi kunde därför roa oss ganska enkelt här och vi tog även en kaffe/choklad på en trevlig uteservering vid musikscenen och senare under dagen åt vi god soppa till lunch på en charmig restaurang med rustika möbler, fina Keramik-skålar och tjusiga öl-krukor. Gott var det också!


Efter lunchen, som blev ganska sen redan från början och som vi drog ut på ganska bra eftersom vi satt himla trevligt, traskade vi igenom staden och ut till hamnen för att hitta färjan. Väl där fick vi checka in och även gå ombord. Det är nu ca 40min kvar till avgång och vi har suttit på soldäck en stund och även hittat vår lilla hytt. Till senare ikväll har vi bokat buffé till middag, men i övrigt är planen fri så att säga!

2 tankar på “En solig dag i Tallinn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.