Mysteriet med flughuvan

Häromdagen hade Kaprifol blivit av med sin flughuva i hagen, inte så exceptionellt dock utan det händer ju då och då. Jag och Alice gav oss ut på jakt och stackars Alice fick gå runt runt runt i den där hagen och vi letade och letade men kunde inte hitta någon förrymd flughuva. Den är ändå ljusblå så den syns ganska bra. Till slut gav jag upp och tänkte att vi nog hade bättre lycka en annan dag.

I förrgår red jag med en vän (Julia, som jag träffade när jag jobbade på GHS tidigare i år) och när vi red mellan de båda sommarhagarna fick jag plötsligt syn på nåt ljusblått i sommarhagen på vänster sida om oss. Alltså den sommarhagen som hästarna INTE går i, och inte har gått i på nästan en månad. Nåja, den kan ju ha blåst dit. Trots att det är massa träd i vägen och flughuvan mestadels är gjord av ett nät. Jag glömde dock bort att hämta flughuvan nu när Julia var på besök och allt, så det var först i går som jag traskade bort genom hagen för att hämta flughuvan. Och ja, den såg ut så här:

Katla är starkt misstänkt då han blivit väldigt mordisk på den senaste tiden. Under blott 55 timmar har vi nämligen hittat/blivit överraskade med inte mindre än FYRA delvis uppätna harungar inne i huset. Nog för att sorkarna han släpar hem ibland är rätt stora, så HARUNGAR? Bara att få in dem i kattluckan måste ju vara ett projekt i sig…

2 thoughts on “Mysteriet med flughuvan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s