BM-besöket

Ja i förmiddags var jag då hos barnmorskan för ett besök och det gick bra. Vi har nu bokat in en himla massa tider fram till och med oktober och jag kan konstatera att senast den 9:e oktober kommer bebisen finnas på utsidan! Kanske tillochmed en vecka tidigare då jag kommer vara med i en studie där man ska undersöka om man kan se någon preferens för barnet/mamman i att sätta igång en ”övergångsgraviditet” i v.41 eller v.42. Tydligen gör man olika över hela världen men inga direkta studer har gjorts på vad som är bäst. Jag kommer lottas till det ena eller andra alternativet och blir således igångsatt i den framlottade veckan, om jag ”kommer så långt”.

Efter att alla datum var inbokade kollade vi blodtycket (115/65 om jag minns rätt) och vägde mig (+7kg sen första besöket) och så fick jag lägga mig på britsen för att vi skulle lyssna på bebisens hjärta. Barnmorskan använder ju en annan mojäng än ett vanligt stetoskåp så det lät väldigt högt och tydligt och vi hörde även hur han röjde omkring där inne och grejade. Hjärtslagen låg på ca 145 slag per minut vilket också var bra. Sen mätte vi magen ”nerifrån och upp” så att säga; från blygdbenet till övre kanten på livmodern och även det verkade ligga inom ”normalgränser”. Till sist fick jag stickas i fingret och kolla blodsockret samt järnvärdet; blodsockret var bra och järnvärdet lite lågt så från och med nu ska jag äta järntabletterna varje dag i stället för mer sällan som jag ätit hittils (jag har dock varit lite dålig på att komma ihåg att äta dem, men det blir lättare nu när jag ska äta varje dag).

Så avslutningsvis inte mycket att klaga på där inte. Nästa besök blir 10:e juli!

1 thought on “BM-besöket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.