Påbörjat målning

Jag åkte omvägen via Biltema på vägen hem och köpte färg till mina bommar. Jag och Axel har klurat lite på vilken slags färg jag skulle använda och till sist bestämde vi att jag skulle prova med sprayfärg för att se hur det funkar. Grejen med bommar är ju att man vill ha lite av flera olika färger men oftast finns det bara stora burkar med flera liter att köpa alternativt små snordyra burkar för inomhusbruk, eller bara svart, vitt och grått. Sprayfärger finns i små mängder, massa färger och relativt billigt så det var ändå värt ett försök tyckte jag, även om jag är lite skeptisk till täckningsgraden och hållbarheten.

Så här ser bommarna ut innan målning, som synes fina en gång i tiden men lite slitna i dagsläget. Det är 15 bommar och tre i vardera färgkombination, en bom är dock jättetrasig så den kommer jag nog inte måla.

IMG_3021

Jag ville gärna ha en lila färg men det fanns tyvärr bara lila-metallic på Biltema och det var jag inte lika sugen på, så det blev rosa i stället. Först ut var dessa gulvita bommar som skulle få sig en förvandling:

IMG_3013

Den blev rosa-vit i stället!

IMG_3015Det svarta är inte målat ännu, utan det får bli när färgen torkat helt så jag inte riskerar dra bort allt med maskeringstejpen. Den rosa färgen var väldigt lättsprayad och täckte bra, den vita däremot not so much. Den vita burken räckte inte ens till dessa tre bommar (och då var det ju ändå vitt under redan) så den får minuspoäng, men den rosa har jag massa färg kvar av.

Härnäst var det den gulgröna varianten som skulle få byta lite färg.

IMG_3017

Här gjorde jag även fälten lite olika stora så att inte alla bommar ska se lika dana ut. Här var den svarta färgen vältäckande och bra, den gröna var helt okej men lite vattnig nästan. Mellan de olika fälten (där tejpen sitter kvar här nedan) ska det nog bli vitt.

IMG_3020

Ja det var det jag hann/orkade idag; tre rosa-vita och två grön-svarta! I övrigt går det ganska smidigt att spraymåla och det blir yt-torrt väldigt snabbt. Men jag behöver helt klart köpa mer färg, så får väl se i slutändan vad färgen egentligen har kostat. Jag har dock ändrat om mina funderingar lite och kommer inte måla så mycket vitt, eftersom den färgen var rätt kass utan det blir fler färger i stället (desto roligare!). Alternativt måla med vanlig vit färg, där funkar ju en större burk eftersom det används på flera bommar och andra tillfällen.

Psst. Om det är någon som ringt/smsat mig idag på em-kvällen och/eller planerar att göra det i morgon så låt bli för min mobil är inne på lagning och är åter i morgon em!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s