Hästen och hunden

Idag var det min tur att jobba hemifrån och hålla hunden sällskap så jag passade på att rida på förmiddagen innan det blev alltför varmt ute. Jack är van vid att hänga med på uteritter med sin ägare så jag lät honom följa med när jag skrittade fram Kaprifol genom skogen och tillbaka över gärdena. Det gick jättebra och både hästen och hunden skötte sig finfint.

IMG_7771

När jag var tillbaka vid gården satte jag fast Jack i ett snöre vid staketet och gav honom ett litet tuggben som han kunde roa sig med medan jag red lite på banan. Jag provade att ha honom lös först men då ville han ju bara springa efter oss inne på banan såklart, så han fick sitta fast medan jag red vilket inte var några problem. Kaprifol var jätteduktig och kändes fin att rida, det blir ju inte så intensiva pass nu när jag rider direkt, men hon fick röra på sig i alla gångarter i alla fall. Jag tränade även lite på vår ”läxa” sedan Åsa red senast, nämligen att hon ska bjuda fram lite bättre i skritten efter att jag saktat av från trav. Hon vill gärna ”dö lite” så vi tränade på att behålla energin även i skritten genom att göra ganska snabba övergångar trav-skritt-trav. Hon lär sig snabbt så det gick alldeles utmärkt. Så rolig att rida nu!

IMG_7777

När jag ridit klart fick Jack komma loss igen och han låg gott på ett schabrak inne i svalkan inne i stallet medan Kaprifol blev av med sadeln och fick lite morötter och rykt innan utsläpp i hagen igen.

Om bebisen är lika duktig som Jack så kommer det här gå galant tror jag, bara binda bebisen i staketet (eller den går väl ingenstans på ett tag) och ge den ett tuggben att roa sig med medan jag rider! Hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s