Onsdagskväll

Ännu en dag till ända, och en lite småregnig sådan, åtminstone nu på kvällskvisten. Axel har varit i Norra Kärr över dagen och kommer hem först vid tiotiden ikväll så jag har tillbringat lite extra tid i stallet. Först trotsade jag och Kaprifol regnet (även om det knappt regnade precis när vi gick ut faktiskt) och jag tömkörde henne lite på banan. Hon var superfin i traven i båda varven och var väldigt lyhörd och kanske lite väl ”elektrisk” i mellanåt. Jag försökte låta henne trava över lite bommar men jag lyckades inte alls vara så följsam som jag behövde vara så jag gav upp det ganska snabbt. Det går bra att tömköra så länge jag står relativt still, eller går efter henne i ganska långsam skritt, men jag har svårt att röra mig fortare än så vilket jag hade behövt för att få till styrningen och följsamheten över bommarna.

Men som sagt, hon var jättefin! Eftersom hon kändes ganska het på gröten valde jag att knäppa loss ena tömmen och longera henne när vi kom till galoppen, annars hade jag antagligen hamnat i ett läge där jag inte skulle henna med henne riktig och då bli lite hängandes i innertömmen vilket ogillas skarpt (såklart). På linan kunde jag ge henne lite mer utrymme och hon galopperade relativt okej i båda varven. Lite väl taggad dock, men  hon höll galoppen fint och blåste ur lite energi i alla fall. Markusson kommer slå gärdena en sista gång för den här säsongen runt den 10:e september, då ska hon få lattja lös där ute hade jag tänkt, det kommer nog kännas välbehövligt då!

Det blev inga bilder på henne idag, men det regnade rätt bra som sagt, så kändes dumt att blöta ner telefonen. Men bjuder på en gammal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.