På BB

Fyra timmar efter att vår Loke fötts blev vi utskrivna från förlossningen och jag fick åka rullstol genom sjukhuset till BB-hotellet där vi alla tre skulle tillbringa den närmaste tiden. Klockan var strax efter sex på måndagskvällen när vi kom till vårt rum. Här fanns det allt vi behövde i blöj-och bind-väg, två sängar + en plastlåda på hjul till bebisen, badrum med skötbord och dusch, tv och en fåtölj. Det hände inget större under vår första kväll tillsammans, vi fick lite information från barnmorskorna samt att Axel hämtade upp lite kvällsmackor från restaurangen två våningar ner.

Natten flöt på bra och vi sov helt okej även om vi inte direkt vaknade utvilade någon av oss. Loke var lugn och snäll, men det var mycket att tänka på och inte så bekväma sängar och lite mörbultad var jag också, hehe.

På tisdagsmorgonen åt vi frukost nere i restaurangen och vid nio var det dags för besöket hos barnläkaren. Här kollades vikten igen (han vägde nu 3485 gram), lite reflexer, magen  klämdes på, benen trycktes ihop och munnen undersöktes. Loke sov igenom nästan hela behandlingen. Här lyssnade även läkaren på hjärta och lungor och som jag nämnde tidigare hördes ett litet blåsljud på hjärtat. Det skulle högst troligtvis försvinna till morgondagen men för att man inte kunde veta säkert fick vi därför vara kvar på BB, annars hade vi nog kunnat få åka hem. Vi hade ju dock inte riktigt fått ordning på amningen ännu heller, så för den saken skull var det nog också bra att vi blev kvar. Loke ville inte suga och när tiden tickade över dygnsgränsen tyckte jag det började bli lite jobbigt att inte ha fått i honom någon mat. Han sov i princip hela tiden och det var svårt att veta om han ”var sån” eller om han blivit slö. Jag fick handmjölka ut lite mjölk och mata honom med de små dropparna med sked med jämna mellanrum, men det tycktes inte bli någon förbättring vare sig på hans eventuella slöhet eller på hans sugförmåga. Vid sju på kvällen fick jag därför in en elektrisk bröstpump till vårt rum så jag skulle kunna få ut mer mjölk samt stimulera mjölkproduktionen bättre. Loke fick även sitt blodsocker kollat, men det såg jättebra ut så det fanns ingen anledning till oro.

img_8385-1

Under natten fick vi ställa klockan var tredje timme och pumpa mjölk och mata med sked, inte det roligaste jag har varit med om, men det funkade. Vi provade att låta honom suga också, men inget intresse i detta. Men så plötsligt på onsdag morgon så tog han bröstet som om han aldrig gjort annat och smaskade i sig mjölk i 30 minuter i sträck. Här följde även återbesöket till läkaren där blåsljudet var borta och strax därefter gjordes hörseltestet med godkänt resultat. Vi hade sen ett litet möte med barnmorskan och pratade lite och planerade de följande dagarna och så fick vi även OK att åka hem. Klockan 10.15 lämnade vi BB-hotellet och Loke fick komma ut i friska luften för första gången. Vi köpte en liten bröstpump på apoteket och lite ersättning för säkerhets skull men vi har bara behövt använda pumpen en gång för han har kommit igång och äter själv nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s