Gårdagens inspektion

Vid ettiden igår kom en barnmorska hem till oss för att prata lite och kika på Loke. Vi började med att väga lille pojken och vår badrumsvåg visade sig vara ganska bra ändå, barnmorskans våg stannade på 3750g vilket ju är himla bra! Man brukar räkna med 140g uppgång per vecka (20g/dag) och Loke hade nu gått upp 340 gram på 11 dagar (30g/dag) och födelsevikten är ju förbigången med råge. Grädde i boobsen kanske 😉 Barnmorskan kände även igenom honom lite liknande som barnläkaren gjorde på BB; höfterna, magen, munnen, fontanellerna och så kikade hon på huden, som också är fin. Loke gillade inte behandlingen utan skrek ganska friskt, hehe.

När undersökningen var klar satte vi oss vid köksbordet och gick igenom journalen från BB och så fick jag lite info-papper, en bok och Lokes hälsobok som ska följa honom de närmaste sex åren. I hälsoboken står det massa bra saker att veta, vaccinationsdagar, vad de olika BVC-besöken kommer handla om och så vidare. Sammantaget ett väldigt trevligt besök och barnmorskan var himla bra tycker jag, det är henne vi kommer träffa på våra framtida besök också så det känns ju bra!

IMG_0580

Vårt första besök på BVC är den 16:e oktober, så nästa vecka alltså.

 

1 thought on “Gårdagens inspektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s