Magisk kväll

Under dagen igår hade Loke en riktig sovar-dag, synd att man aldrig vet det innan för då hade jag lätt hunnit rida i lugn och ro medan det var ljust. Men jag fick annat gjort, bland annat så mockade jag lösdriften och så klippte jag Kaprifol (i racer-fart för jag ville inte sluta halvvägs, haha). Jag hade alltså bara motionen av Kaprifol kvar när Axel kom hem så jag lämnade honom och Loke inne och gick ut i stallet för tredje gången samma dag (älskar att ha hästarna hemma!). Min nyklippta fina häst blev iordninggjord och så gick vi ut till ridbanan.

IMG_0480IMG_0469

Jag red ett ”joggingpass” där vi travade runt lugnt och trevligt i mjuka stora bågar utan några större krav än att hon skulle bjuda framåt, följa mig och ha lite ”lång och låg” form. Hon var superfin och travade väldigt trevligt där inne på banan. Det är en svår känsla att beskriva, men det blir lite som en egen värld där i den upplysta paddocken, omgiven av mörkret. Extra mysigt nu när snön gör banan ljusare, dämpar ljudet och är så där fluffig och gnistrande i minusgraderna. Ett rådjur smög förbi banan genom hagen medan jag red också, helt obekymrad av mig och hästen.

IMG_0491

Som sagt var Kaprifol hur mjuk och härlig från start idag och jag fick såna där härliga rysningar genom kroppen när hon bara trampade på så himla mjukt och trevligt. Jag lyckades tillochmed sitta ner i traven några steg här och var utan att skumpa av och utan att hon blev spänd och ”föll i sär”. Helt klart nåt jag kan jobba mer på nu när jag inte längre kan skylla på att magmusklerna är borta, nu är de bara otränade!

Efter passet fick Kaprifol lite gott och mineraler i boxen medan jag plockade av henne grejerna och röjde undan. Får se om jag får snygga till klippningen nån dag eller om det rättar till sig lite självt, hehe. Jag trodde ju som sagt att Loke skulle vakna när som helst så jag klippte lite väl slarvigt.

IMG_0495

Nåja, nu svettas hon inte efter tio meter av trav längre och av någon konstig anledning blir jag mycket mer motiverad till att rida och träna när hon är klippt och ”fräsch” och fin. Nu blir det ju plusgrader i veckan också så även om snön är himla härlig ser jag fram emot vårens mjuka sviktande grusvägar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s