Nakenfisar

Dagen var alltså kommen, fåren skulle bli nakna! De intet ont anade fåren skuttade glatt efter pelletshinken ut ur fårhuset, genom logen, in i stallet och såg sig själva blev instängda i en hästbox. Större och ljusare än sin egen lya och det fanns ju lite mat också, så det var inte så dumt.

IMG_0719

Cirka tjugo minuter senare anlände ”fårklipparen”, en kille som klipper får på heltid och har gjort så i tre år nu. Han spände upp sin klippmaskin på en stolpe i stallet och fick en plywoodskiva att ha på golvet för att inte maskinen skulle gå i betongen och sen var han redo! Bebisen sov så jag slängde mig runt halsen på första fåret (Sockan!) och skickade ut henne i stallgången där Fårklipparen tog emot. Med van hand (det var 67:e fåret för dagen) satte han Sockan på rumpan och tog huvudet mellan sina ben och började klippa. Fascinerade att titta på måste jag säga!

IMG_0721Det tog inte många minuter! Snart fick en naken Socka gå in i boxen igen och Baggen Anders stod på tur. När även de två andra fåren var nakna var det klart! Fårklipparen var hos oss i mindre än en halvtimme, och då är det inklusive urpackning och inpackning av utrustningen i bilen och lite prat, så ni kan ju tänka er att det gick snabbt (utan att vara ett dugg stressigt).

Kolla vad söta dem blev!

IMG_0724

Nu ska de fortsätta fodras upp ordentligt inför lamningen, det är också en av anledningarna till att man klipper dem; de äter mer för att kompensera värmeförlusten och då går det även mer näring till lammen.

Baggen är närmast i bild och bakom honom står våra tackor och förhoppningsvis några lamm!IMG_0722

4 thoughts on “Nakenfisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s