Vinter

Som sagt, det svänger fort det där vädret!

Snön kunde inte komma mer lägligt med tanke på den kommande veckans minusgrader, mycket roligare när det är snö då! Minusgraderna och snön kommer dock lite olägligare om man tänker på en sak som händer här på gården idag för första gången (för oss). Det kommer nämligen en kille hit i eftermiddag och ska klippa våra får! Ska bli lite spännande. Men när man klipper hästar lägger man ju på dem ett täcke liksom, men inte på fåren va? Hehe. De får ju dock behålla en del päls så det ska nog gå bra, kanske att vi stänger till deras hus så det inte blåser in.

Fåren klipps dels för att ”de ska klippas” men också inför lamningen som närmar sig med stormsteg. Är de klippta är det enklare för lammen att hitta spenarna och behöver man hjälpa till är det också enklare att se och hålla rent. Vi ska spara ullen som blir när vi klipper fåren och se om vi kan göra nåt med den, vore skoj. Annars kan man sälja den för typ 200kr/kg har jag sett på Facebook 😛 Haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s