Föräldraträff

Gårdagens BVC-besök var himla trevligt! Vi var bara fem stycken mammor+barn där den här gången och barnmorskan pratade och visade en film om olycksfall. Tydligen har barnolycksfallen i hemmet ökat den senaste tiden (?) så de gör sitt bästa för att informera om risker. Nuförtiden gör de även ett hembesök vid 8 månaders ålder på barnen för att prata om och visa säkerhet i hemmet. Risker som är vanliga är tydligen kvävning av kuddar, strypning av diverse snören samt drunkning. Vi fick även se och prova på (på docka) hur man ska försöka hjälpa bebisen att få upp något som den satt i halsen. Det får man ju hoppas att det inte händer, men bra att veta hur man ska göra såklart.

När vi testade på dockorna kunde vi ju inte ha bebisarna i knäet samtidigt så de fick sprattla lite på en stor röd skumgummimadrass med kant på i mitten av rummet. Loke tyckte det var superkul och sprattlade och bubblade hej vilt med/mot de andra barnen. Han stajlade lite också och visade hur duktig han är på att vända sig från ryggläge till magläge, följt av vilt sparkande ben med nerkört ansikte i madrassen, haha. Himla söt var han.

Han hade en bil-outfit igår, lite passande eftersom hans senaste färdighet är att brumma och låta just som ett motorfordon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.