Vaccination no 2

Idag vid lunchtid var jag och Loke inne i Vårgårda för månadens BVC-besök med tillhörande vaccination. Loke hade sovit gott innan besöket och var superglad på vägen dit och i väntrummet och även inne hos barnmorskan. Vi började med det vanliga; vägning och mätning. Han har sen sist (nästan fyra veckor) växt en centimeter och gått upp 575gram, så nu ligger han på 66cm och 6860g. Om nio dagar bli han fem månader!

Efter detta var det vaccinationsdags; en spruta i vardera lår med samma vaccin som vid första tillfället. Det gick väldigt bra, Loke blev lite distraherad med en leksak och blev lite ledsen precis i stickmomentet men hämtade sig snabbt. Sen var han lite ”mammig” och det tog en stund innan jag kunde lägga ner honom för påklädning utan att han blev ledsen igen, men det gick bra snart det med. Lite kill under hakan och roliga miner med tillhörande ljud kommer man långt med!

Sen åkte vi och handlade lite på Ica innan vi brummade hem igen. Väl hemma har vi ”delat” på en avokado jag och lille grabben. För ett par dagar sen förstod han plötsligt att det vi stoppar i hans mun kan man äta upp så det är lite roligare att ge honom saker nu, det åker liksom inte bara ut igen. Avokadon idag var nog en favorit, även om det inte riktigt ser ut så på bilden här nere. Gröt ska han börja få smaka lite smått nu också, ska bli skoj 🙂

IMG_1054

Resten av dagen är ganska oplanerad, får se lite om han reagerar på vaccinet. Förra gången bäddade vi ner oss i soffan och såg film, men än så länge är han pigg och glad och studsar i sin hoppgunga framför mig här i skrivandes stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.