Lyxlirare

Lite lyx får man väl ha som gammal tant vars dagar är räknade? Som jag nämnde går Alice i en egen hage för tillfället och får ny mat serverat innan den gamla tagit slut. Det finns lite hyfsat gräs att gräva fram under snön om man vill, eller så kan man stå och sola mot ladugårdsväggen i flera olika väderstreck. Kompisarna finns nära, men de kan inte röra hennes mat. Vissa dagar får hon besök av familjemedlemmar och de har med sig påsar med morötter och sockerbitar och hon får mumsa i sig allt utan att behöva dela med sig till de andra hästarna.

Dessutom har hon fått sin egen privata bostad. Under dagtid är det nämligen öppet in till logen och under nattetid kan hon även gå in i stallet och hela vägen in i boxen om hon vill.

Det är bara Alice man kan stänga in med ett grimskaft över stallgången, hehe. (Och skulle hon ta sig förbi det finns det inget att skada sig på eller liknande i resten av stallet heller).

När jag nattar henne på kvällen lägger jag lite godis i krubban när hon inte ser och det är borta på morgonen så hon har i alla fall varit där inne i boxen och vänt någon gång under natten, i övrigt syns inga direkta spår där inne.

Annars är hon ju en utehäst ut i hovspetsarna och dessa soliga och torra dagar väljer hon att vara ute större delen av tiden.

3 thoughts on “Lyxlirare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.